fredag 28. mai 2010

Ting tar tid...

Har endelig fått somlet meg til å ta bilde av den nye kjøkkenlampen etter den ble hengt opp. Er ikke så lett å få tatt noen bilder her i huset for tiden, siden hele huset ser ut som et lager mens vi pusser opp...  Det innebærer at det må intens rydding til for å få tatt et bilde, noe som ikke frister så mye. Så det blir nok ikke så mange bilder før tingene får komme ned i kjelleren igjen! ( Noe som forhåpentligvis er veldig snart!)


onsdag 26. mai 2010

NIB utfordring

Jeg hiver meg på utfordringen til NIB. Er ikke så lett å begrense seg til tre ting, men øverst på ønskelisten akkurat nå troner dette:Et flott gammelt speil til det nye badet! Fra Butik Sophie.

Denne benken fra Garbo Interiors er bare helt nydelig!


Og sist men ikke minst har jeg vært på utkikk etter et nytt spisebord en stund, og dette fra Landromantikk hadde passet perfekt...

søndag 23. mai 2010

I baderomsmodus

Har funnet noen bilder av flotte bad inne på homesandgardens.com


Synes slike frittstående badekar er utrolig flotte, får nesten "second thoughts" angående å ha innebygd badekar...

torsdag 20. mai 2010

Et flott gammelt bilde...

...fikk bli med meg hjem fra min snille mormor i dag! Dette bildet er over hundre år gammelt og viser elevene på en lokal folkehøyskole i 1908 - 1909. Min mormor sin grandtante og min morfar sin mor er med på bildet. Synes det er kjempefint:)


søndag 16. mai 2010

Ripskake

Vi har hatt bursdagsbesøk for datteren i huset i dag, og da bestilte hun som vanlig ripskake. Ripskake er superenkelt og supergodt, og jeg tenkte derfor å dele oppskriften med dere!

Du trenger:
  • 75 g smør eller margarin
  • 3 egg
  • 2 dl sukker
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1,5 - 2 dl ferske eller fryste rips. 
  • 1 dl melis 
  • 1 ss vann
Smelt smøret og la det avkjøles. Rør sammen egg, sukker, mel og smøret (ikke visp!). Ha røren i en smurt form, ca. 22 cm i diameter. Ha i bærene (fryste bær behøver ikke å tines).
Stek kaken på rist i nedre del av ovnen, på 200 grader i 25 - 30 min.
Ringle over melisglasur.

Glassklokker

Jeg kjøpte en glassklokke på den flotte butikken Ofelia (som desverre er lagt ned nå...) i forrige uke. Har funnet masse flott "glassklokkeinspirasjon" i blogglandia, de er jo så anvendelige!


Nydelig med en enkel blomst i (bilde fra frk-doris). Synes også det er flott med perleblomster i, men er ikke helt sesong for de nå desverre... Så foreløpig ser det slik ut på pianoet mitt!onsdag 12. mai 2010

Drømmen om et sommerhus

Hvor deilig hadde det ikke vært å ha et sommerhus, spesielt hvis det hadde sett ut som dette...
Utrolig koselig, her hadde jeg trivdes! For flere bilder se her

tirsdag 11. mai 2010

Garbo interiors

Hadde jeg hatt masse penger, hadde nok mange av dem blitt lagt igjen hos Garbo Interiors... Synes de har såå mye flott! Skulle gjerne tatt en tur til Stockholm bare for å besøke butikken deres... I mellomtiden får jeg heller kose meg med noen inspirasjonsbilder fra nettsiden deres:)

søndag 9. mai 2010

Se min kjole!

Jeg skal i bryllup i sommer, og det er jo en gylden anledning til å kjøpe en ny kjole:) Jeg hadde ikke hatt noe imot å kunne troppe opp i denne Diorkjolen som Marion Cotillard ser fantastisk ut i:


Eller kanskje heller Eva Longoria sin Kaufmanfrancokjole dekket med Swarovskikrystaller.


Sjekk den ryggen!
Har dere sett noe så flott!! Jaja det er lov til å drømme...

lørdag 8. mai 2010

Ny lampe!

Da vi flyttet inn i huset vårt var det LITE vakre spotlights i nesten alle rom. Et pågående prosjekt er derfor å bytte disse ut, og jeg blir like glad hver gang jeg finner en ny lampe og dermed kan ta ned en av de gamle:)
Siste innkjøp er denne nydelige lampen som skal henge over kjøkkenbordet:En annen ting som gjør meg glad, foruten lampekjøp;), er når eldstesønnen kommer hjem med blomster til mor, noe han alltid har vært flink til å gjøre!


I går kom han hjem med denne flotte buketten, da ble mor glad, og det ble sommerstemning i stuen:)

fredag 7. mai 2010

Valgets kval...

Det er mange avgjørelser som må taes når man bygger bad, og det er viktig at det blir RIKTIG nå når vi først gjør det synes jeg. Det begynner å bli tid for innkjøp av servant og badekar. Jeg tror at vi kommer til å satse på 1930-serien fra Duravit.
Det vanskeligste er å velge armatur synes jeg, det er så mye fint å velge mellom! Har sett noen veldig fine fra Hansgrohe, men er dyrt da... Liker også disse fra Damixa:

torsdag 6. mai 2010

Uteplass

Ser at NIB har gående en uteplass utfordring. Vår hage er for tiden full av materialer og diverse fra kjelleroppussingen, og vil sannsynligvis forbli slik gjennom sommeren, derfor viser jeg heller noen bilder fra slik jeg jeg gjerne skulle hatt det akkurat nå...


Synes stemningen i disse bildene er herlig:) Tenk å sitte i denne hagen og spise jordbær og drikke hvitvin på en varm sommerkveld, det hadde vært lykke! (Bilder fra skonahem.com)

mandag 3. mai 2010

Lampedilla og stilmessig forvirret...

Man kan vel si at jeg har litt dilla på lamper... Har lyst til å vise fram to favoritter i huset, Fun lampen til Verner Panton og Bourgie fra Kartell.


Synes de er nydelige begge to! (Se bort ifra kjøkkenstolen som Kartelllampen står på, jeg venter på at det riktige, antikke bordet skal dukke opp...)

Etter at jeg begynte å blogge har jeg tenkt litt på hvilken interiørstil jeg har. Er veldig glad i hvitt, fransk landstil, klassiske møbler, moderne design... Klarer ikke helt å bestemme meg for hva jeg liker best! Men jeg har funnet at så lenge jeg omgir meg med ting som jeg synes er vakre, uansett stil, så blir helheten bra!